top of page

Kinesitherapie

Algemene kinesitherapie / Spanningshoofdpijn / Stressklachten / Pre- en postnatale kinesitherapie / ...

IMG_0573.JPG

Kinesitherapie behandelt letsels en blessures met manuele behandeltechnieken en oefentherapie. 

Met kPNI als tool kunnen we aanvullend op bovenstaande interventies ook gebruik maken van lifestyle interventies om het herstel te optimaliseren. Hierbij kunnen zaken aan het licht komen waarvan we initieel dachten dat deze geen belang zouden hebben bij het ontstaan en het in stand houden van dit letsel. Als we met dit alles rekening houden kunnen we komen tot een efficiënter herstel en wordt het zelfherstellend vermogen van ons lichaam maximaal benut. 

Anker 1

COVID-19 revalidatie

Na het doormaken van COVID-19 kunnen we je helpen om onder meer je conditie opnieuw op peil te krijgen en je ademhaling te verbeteren. Dit door zowel manuele technieken als oefentherapie en het inzetten van enkele supplementen die het herstel bevorderen. Indien tot bij ons komen nog niet lukt, dan komen we op huisbezoek. 

189756884_376227033816969_35000169763715
IMG_0586.JPG

Dry needling om myofasciale triggerpoints te deactiveren

Needling berust hier niet op een 'energie-concept' maar wel op westerse neuro-anatomische en fysiologische principes. Een triggerpunt wordt gekenmerkt door lokale druk-gevoeligheid,  typische reffered pijn, spierzwakte, een verminderde beweeglijkheid en een aantal autonome reacties. Indien het we het triggerpunt aanprikken spant de spier kort aan, dit heet een 'local twitch'. Dit geeft een soort krampgevoel, daarna komt de spier tot ontspanning, waardoor  pijnvermindering en een verbeterde beweeglijkheid ontstaat. Het inbrengen van de naald is volgens de kPNI ideaal om een chronisch letsel opnieuw zichtbaar te maken voor ons immuunsysteem, om op die manier de natuurlijke wondheling te activeren .

Prenatale kinesitherapie kan gestart worden vanaf 26 weken zwangerschap

Tijdens de prenatale sessies wordt uitleg gegeven over arbeid en bevalling, worden ademhalingstechnieken aangeleerd,  worden bekkenbodem-oefeningen aangeleerd en behandelen we eventuele ongemakken zoals lage rugpijn en bekkenpijn. Blijven bewegen tijdens de zwangerschap is van groot belang voor een sneller herstel na de bevalling, evenals het verlichten van zwangerschapskwaaltjes en heeft bovendien ook een positief effect op het hormonaal systeem. 

Postnatale kinesitherapie kan gestart worden vanaf 6 weken na de bevalling

Na de bevalling focussen we op het herstel van de bekkenbodem en de buikspieren en bouwen we de conditie terug op van voor de zwangerschap. In acht genomen dat het vierde trimester, de natuurlijke herstelperiode is. Voor orthomoleculaire begeleiding van uw zwangerschap zie kNPI. 

Kopie van IMG_0582.JPG.jpg

Autogene drainage voor baby's

Kleine kinderen krijgen voornamelijk in de winterperiode last van luchtweginfecties. Met behulp van autogene drainage helpen we de allerkleinsten om zelf hun slijmpjes op te hoesten. Dit kunnen we bereiken door met een specifieke techniek de opgehoopte slijmen  meer oppervlakkig te brengen. Zo kunnen we helpen om de infectie te overwinnen.  

Huisbezoek en praktische informatie

Lukt het voor jou moeilijk om naar de praktijk te komen? Geen probleem, wij komen tot bij jou! Gelieve deze afspraken telefonisch of per mail te maken. Info over COVID19-maatregelen, een afspraak maken en annuleren, wat mee te nemen op een eerste consult, tarieven, betaling en terugbetaling kunt u raadplegen via onderstaande knop.

bottom of page